FIBA Men's EuroBasket

EuroBasket 2022 va fi cea de-a 41-a ediție a campionatelor EuroBasket organizate de FIBA ​​Europe: prima de când s-a convenit că se va desfășura o dată la patru ani, cu un sistem de calificare similar ca pentru Cupa Mondială FIBA ​​la baschet. Inițial, a fost programat să aibă loc între 2 și 19 septembrie 2021, dar din cauza pandemiei de COVID-19 și a amânării ulterioare a Jocurilor Olimpice de vară din 2020 în 2021, a fost amânat pentru 1 până în 18 septembrie 2022. La fel ca și cele două ediții anterioare, turneul va fi co-găzduit de patru țări. Jocurile din faza grupelor vor avea loc în Republica Cehă, Georgia, Germania și Italia. Faza eliminatorie se va disputa la Berlin, Germania.

Bootstrap Image Preview

FIBA Women's Basketball World Cup 2022

Cupa Mondială de baschet feminin FIBA ​​2022, cea de-a 19-a ediție a turneului internațional principal FIBA ​​pentru echipele naționale de baschet feminin, va avea loc la Sydney, Australia, între 22 septembrie și 1 octombrie 2022.

Bootstrap Image Preview

FIBA Women's EuroBasket

Campionatul European de baschet feminin din 2023, denumit în mod obișnuit EuroBasket Women 2023, va fi cea de-a 39-a ediție a turneului continental de baschet feminin. Acesta va fi co-găzduit de Slovenia și Israel. Meciurile se vor juca la Tel Aviv, Celje, Koper și Ljubljana.

Bootstrap Image Preview

Turkish Airlines EuroLeague

Euroliga, cunoscută sub numele de Turkish Airlines EuroLeague din motive de sponsorizare, este o competiție europeană profesionistă de cluburi de baschet. Liga este recunoscută pe scară largă drept liga de top din Europa. Liga este formată din 18 echipe, dintre care 16 li se acordă licențe pe termen lung și wild cards, făcând din liga o ligă semi-închisă. Liga a fost organizată de Euroleague Basketball încă de la formarea sa în 2000.

Bootstrap Image Preview

EuroCup Women

EuroCup Women (oficial FIBA ​​EuroCup Women) este liga profesionistă de baschet de calibru al doilea cu echipe din cluburi europene din ligile naționale care s-au alăturat FIBA ​​Europe.

Bootstrap Image Preview

EuroLeague Women

EuroLeague Women (oficial FIBA ​​EuroLeague Women) este cea mai înaltă ligă profesionistă de baschet din Europa pentru cluburile de baschet feminin.

Bootstrap Image Preview