Info calatorie COVID

Info Alerte Calatorie MAE.RO
Certificat VERDE
Info UE Certificat VERDE
Info GOV.RO Certificat Verde
INSP Romania - Lista Zone afectate COVID

Dragi parteneri,

 
Va informam ca incepand cu 20 decembrie 2021, persoanele care intra in tara trebuie sa completeze formularul digital de intrare in Romania (PLF), document adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeana si reglementat de Guvernul Romaniei.
Acest document este disponibil la adresa https://plf.gov.ro
Pentru eliberarea formularului este necesara autentificarea cu o adresa de e-mail, unde utilizatorul primește un link de acces. Ulterior, se completeaza campurile cu datele solicitate. Pasii sunt similari cu cei pentru generarea certificatului digital UE COVID.
Toti turistii care se intorc din strainatate, indiferent de tara de provenienta, au obligativitatea de a completa acest formular cu maximum 24 de ore inainte de a intra in România sau in termen de 24 de ore de la trecerea frontierei. Mentionam ca acesta poate fi completat electronic de pe telefonul mobil, tableta sau calculator si nu trebuie tiparit.
In cazul in care membrii unei familii calatoresc impreuna, formularul poate fi completat de un singur membru adult pentru toti membrii familiei.
Important! Daca formularul a fost salvat, acesta nu mai poate fi modificat. Daca se doreste sa fie actualizate informatiile din formular, el poate fi completat inca o data si salvat.
La verificarea cartii de identitate/pasaportului in sistemul informatic al Politiei de Frontiera va fi afisat daca persoana a completat formularul.
Atentie, necompletarea formularului se sanctioneaza conform legislatiei in vigoare.
Va rugam sa aduceti la cunostinta turistilor, care urmeaza sa se intoarca sau vor calatori in perioada urmatoare, aceste noi conditii legate intrarea in tara.  
In acelasi timp pentru o informare corecta, va recomandam sa consultati site-urile oficiale ale autoritatilor din Romania dar si pe cele din statele in care calatoresc turistii dumneavoastra.

Va multumim!